کد خبر: 981859
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۰۵:۱۳
در هفته بسیج بود که آیین امضای تفاهم‌نامه طرح جهاد روشنایی بین سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان بسیج مستضعفین، کمیته امداد امام خمینی (ره) و صندوق کارآفرینی امید برگزار شد.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: وقتی در مورد بسیج و اقشار آن صحبت به میان می‌آید، بیشتر اذهان به سمت سازندگی و کار‌های عمرانی می‌رود، اما در میان این اقشار گروهی از متخصصین در رشته‌های مختلف گرد هم آمده و نزدیک به ۲۰ سال است سازمان بسیج مهندسین را به عنوان متولی تحقق اوامر مقام معظم رهبری مبنی بر بسیج جامعه بزرگ و کارآمد مهندسین کشور تشکیل داده‌اند. گروهی که حالا بدون هیچ سروصدایی، دست به کار‌های بزرگی می‌زنند که جهاد روشنایی که با ایجاد ۲۰ هزار نیروگاه خورشیدی در سراسر کشور آغاز شده یکی از آنهاست.

در هفته بسیج بود که آیین امضای تفاهم‌نامه طرح جهاد روشنایی بین سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان بسیج مستضعفین، کمیته امداد امام خمینی (ره) و صندوق کارآفرینی امید برگزار شد. بر اساس این تفاهم‌نامه، ۲۰ هزار نیروگاه مقیاس کوچک ۵ کیلوواتی خورشیدی برای خانوار‌های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در مناطق مرزی، روستایی و عشایری، با همت بسیج در مناطق مختلف کشور راه‌اندازی می‌شود. در مراسم امضای تفاهم‌نامه طرح جهاد روشنایی برای راه‌اندازی ۲۰ هزار نیروگاه مقیاس کوچک برای نیازمندان بود که رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور با اشاره به این که شاخص‌های رونق تولید کاملاً مشهود است و نیاز به سرعت بخشیدن دارد، گفت: «بسیج در همه جنبه‌ها تجربه‌های خوبی در ۴۰ سال اخیر به‌دست آورده است.» سردار غلامرضا سلیمانی ادامه داد: «مشکلات بزرگی مثل معیشت، بیکاری و حاشیه‌نشینی باید در کانون توجه قرار گیرد و با توجه به حضور مسئولان سازمان برنامه و بودجه، کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و بسیج کشور امروز برنامه‌های وسیعی باید تدوین کنیم که با حمایت دولت و سازمان برنامه و بودجه در کانون توجه و هدف قرار گیرند که در این صورت ما می‌توانیم از راه‌های میانبر برای رفع مشکلات استفاده کنیم.» وی با بیان اینکه با استفاده از اقتضائات بومی باید در رفع بیکاری اقدام کرده و با ایجاد اشتغال مولد افراد را در مسیر تولید قرار دهیم، تصریح کرد: «بسیج یک شبکه گسترده مردمی است و یک نهاد یا یک سازمان نیست و تاکنون در هر عرصه‌ای که وارد شده توانسته تحولات بزرگی را رقم بزند که نمونه آن در دهه ۸۰ واکسیناسیون فلج اطفال بود.» سردار سلیمانی افزود: «طرح جهاد روشنایی طرح خوبی است که با مطالعات انجام شده و تشکیل ستاد‌های استانی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف و با کمک کمیته امداد و سازمان بهزیستی بعد از امضای تفاهم‌نامه به سرعت شروع می‌شود.» در همین رابطه و با توجه به گسترش روند اجرای دو طرح جهاد روشنایی و صنعت‌یار در سطح استان اصفهان و نیاز به هموار نمودن مسیر در زمینه پیاده‌سازی هر چه سریع‌تر این طرح‌ها چند روز پیش جلسه‌ای با حضور حاجی‌دلیگانی نماینده محترم مردم شهرستان‌های شاهین‌شهر، میمه و برخوار و مهندس زنجانی مدیر واحد انرژی سازمان بسیج مهندسین صنعتی اصفهان برگزار و قرار شد با توجه به وجود روستا‌های محروم در سطح این دو شهرستان، هماهنگی لازم جهت برگزاری جلسه با فرمانداران و همچنین بخشداران برگزار شود تا به تهیه شناسنامه سامانه خورشیدی استان اصفهان کمک کند. همچنین به خاطر وجود شهرک‌های بزرگ صنعتی در سطح شهرستان و همچنین مشکلات موجود در صنایع شهرک‌های صنعتی و عدم وجود پل ارتباطی بین این شهرک‌ها مقرر شد هماهنگی لازم جهت ورود کارشناسان این واحد به شهرک‌های صنعتی انجام شود.

مرکز تخصصی مشاوره کسب و کار در خدمت خانواده‌ها
اما در خوزستان کار خوبی انجام شد که می‌تواند سرمایه خانواده‌های اهوازی را به سوی تولید داخل هدایت کند. در این طرح که به همت سازمان بسیج مهندسین صنعتی خوزستان انجام شده است، مرکز تخصصی مشاوره کسب و کار راه‌اندازی شده که اساتید و متخصصین به کارآفرینان مشاوره می‌دهند. همچنین این افراد با مشاوره به خانواده‌ها براساس علاقه و سرمایه‌شان آن‌ها را به سوی کسب و کار تضمینی راهنمایی می‌کنند. مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعتی خوزستان با اشاره به راه‌اندازی مرکز تخصصی مشاوره کسب و کار می‌گوید: «در این مرکز تخصصی که اساتید و متخصصین حضور دارند، به خانواده‌هایی که سرمایه در دست دارند و دنبال یک محل مطمئن و سودمند هستند مشاوره رایگان ارائه می‌شود. اینجا سرمایه‌های پراکنده به جای رفتن به سمت کار‌های غیرمولد به سمت یک کار صددرصد سودده و تولیدی و متناسب با تخصص و سرمایه خانواده سوق داده می‌شود. همچنین برگشت سود و اصل سرمایه را تضمین می‌کنیم. از طرفی حمایت می‌کنیم تا کار تولیدی موفق شود.» محمدمهدی پورناصر به فعالیت سازمان در بومی‌سازی قطعات خاص و حساس شرکت نفت نیز اشاره کرده و ادامه می‌دهد: «مهندسین بسیجی در خوزستان توانستند بسیاری از قطعات حساس به‌ویژه حفاری را که با هزینه‌های سنگین وارد کشور می‌شد با قیمت بسیار پایین و کیفیت بالا براساس مهندسی معکوس طراحی و تولید کنند.»

وی تأکید می‌کند: «برای حمایت از صنایع داخل استان که با رکود روبه‌رو هستند متخصصین این سازمان آماده ارائه مشاوره رایگان هستند. این سازمان آمادگی حمایت لازم برای بازگشت مجدد این صنایع به چرخه تولید را دارد.» به گفته این مسئول برای ماندگاری مردم در روستا‌ها و جلوگیری از مهاجرت به شهرها، طرح‌های صنعتی در روستا‌ها تعریف شده است. پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی در پشت بام روستا‌ها یکی از این طرح‌هاست. همچنین در یکی از روستا‌های اهواز طرح راه‌اندازی ۴۰ نیروگاه خورشیدی تا پایان سال اجرایی می‌شود.

کمک بسیج مهندسین به مؤسسه تحقیقات آب
اما در راستای استفاده از ظرفیت‌های متخصصین بسیجی جهت تسریع در اتمام پروژه تهیه نقشه کاربری اراضی حوضه‌های آبریز کشور، تفاهم‌نامه‌ای هم برای همکاری بین سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور و مؤسسه تحقیقات آب امضا شد. حال با عنایت به ظرفیت گسترده شبکه این سازمان از جمله حضور بسیجیان صنعت آب و برق در اقصی نقاط کشور و با توجه به چالش‌های فعلی و آتی بخش آب، استفاده از ظرفیت نیرو‌های بسیجی در حوزه فعالیت‌های صنعت آب می‌تواند کمک شایانی به حل بخشی از آن‌ها کند. در این همکاری قرار است از ظرفیت نیرو‌های بسیجی جهت تهیه اطلاعات میدانی پروژه استفاده شود و انعکاس اهمیت مدیریت آب مصرفی در بخش کشاورزی به سراسر کشور و نوعی فرهنگسازی غیرمستقیم در بین لایه‌های گوناگون بسیج صورت گیرد. همچنین تعامل پویا و سازنده در بهره‌مندی از ظرفیت تخصصی بسیجیان در راستای تقویت قوای علمی و توان فنی بخش آب کشور و معرفی و آموزش اپلیکیشن طراحی شده مربوط به پروژه به رده‌ها و نیرو‌های بسیجی از دیگر مفاد این تفاهم‌نامه است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار